Spletne strani uporabljajo piškotke za različne namene. Osnovni so nujni za delovanje spletnih storitev. Piškotki analitike in trženja pa nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih lahko preberete na strani piškotki..
Kava & čaj - Escobar

- Ni na zalogi
Kava Escobar, Kokosova voda, Čaji Zisha
Escobar posebna kava
Escobar, pražarna vrhunskih kav, kjer pražijo vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). V svoji ponudbi imajo izbrane, visoko kakovostne kave z različnih koncev sveta. Seveda je tudi pri kavi pomembna sezonska svežina, ki močno vpliva na kakovost kave v skodelici.
Čaji
Zavedanje ljudi o zdravem načinu prehranjevanja je danes močnejše kot kadarkoli prej in trendi v smeri zdravega načina življenja. Čaj je takoj za vodo, druga najpogostejša pijača na svetu. Čajna hiša Zisha ponuja več kot 300 kvalitetnih in različnih vrst čaja
Naj bo čaj tvoj običaj
Escobar posebna kava iz pražarne Escobar
Escobar, pražarna vrhunskih kav prihaja iz Vrhnike (Slovenija). Je prva mikro pražarna kav v Sloveniji. Pražijo vrhunske kave iz segmenta specialnih kav (Specialty Coffees). V svoji ponudbi imajo izbrane, visoko kakovostne kave z različnih koncev sveta iz segmenta specialnih kav (Single Origin Coffees), ki jih dobavljajo glede na sezono dozorevanja. Tako se ponudba kav vedno spreminja.
Kave uvažajo iz manjših farm in tako je povezanost ljudi v celi verigi ključna. S tem je pot kave od nasada do končnega kupca kratka in hitra. Zaupanje v lokalne kavne nasade in male farmerje je ključno za izbor vrhunskih surovin. Hkrati pa tudi nadzor kakovosti poteka bolj direkno in kontrolirano.
Seveda je tudi pri kavi pomembna sezonska svežina, ki močno vpliva na kakovost kave v skodelici.
Praženje kave
Praženje kave je poseben postopek. Potrebno je znanje in občutek, kako iz posameznega kavnega zrna izvleči idealno razmerje med aromami in okusi. Uravnoteženost arom in okusov čokolade, citrusov, mandeljnov, lešnikov,...
Okusi se pokažejo že pri prvem poku, pri prvem praženju. Od tu naprej pa je potrebna potrpežljivost, pazljivost in znanje, da kava dobi pravo mero teksture in sladkobe. Kajti če jo pražimo predolgo, kava dobi grenkobo ali kakšen drug nezaželen okus.
V Escobarju kavo pražijo dnevno v majhnih količinah. Glede na povpraševanje. Prav vsako naročilo je sproti »spraženo« in zapakirano. Tako je kava vedno sveža in polnih arom in okusov.
Zato je prav vsaka kava iz prežarne Escobar posebna kava.
Escobar kavo dviguje na nivo gurmaskih užitkov!